En del av oss kommer ihåg serietidningar med hjälten Dick Tracy, som på 70-talet hade en armbandsklocka med både walkie-talkie och videochatt inbyggt. Då var det Si-Fi high tech önskedrömmar, men i fredags släppte Apple äntligen sin Apple Watch och plötsligt så är vi nästan där i verkligheten!

Apple-Watch_Sport-blue_w416x463

Apple Watch – Sport blå

Riktigt coolt och funktionellt med Siri på ärmen!

Apple Watch är egentligen en ”förlängning” av din iPhone i nuläget* som gör det möjligt för dig att enkelt svara på eller ringa samtal, svara på eller skicka sms, kolla vädret, se senaste nyhetetsrubrikerna m.m. direkt på din handled – allt bara genom att helt enkelt höja armen och titta på den samt använda Siri vid kommunikation.

Men det allra bästa hittills tycker jag nog är den mycket väl fungerande Siri integrationen. Men det är nästan nödvändigt med tanke på hur liten skärmen är, för att kunna styra och använda de mest grundläggande funktionerna i alla fall. Jag kommer säkert återkomma här i bloggen framöver, om hur väl detta funkar i praktiken, när jag hunnit använda min Apple Watch några månader…

* Med nästa uppdatering av Watch iOS till version 2 kommer det ändras och appar kommer bl.a. kunna köras direkt på Apple Watch. Istället för som idag via iPhone.

 

Bästa sportkompisen?

Personligen så är ett av de största största köpargumenten för mig, förutom Siri integrationen, att den har pulsräknare. Av de tester jag sett hittills, innan jag hunnit testa den själv, så verkar det vara en riktigt bra pulsräknare. Så nu slipper man äntligen ha klumpiga pulsband över bröstet när man tränar.

All data som samlas in via Apple Watch alla mätare och din iPhone samlas numera i nya appen Hälsa (Health). Den är en central för alla appar som skapar och läser hälsodata, som samlas på ett ställe. Du kan tillåta dina appar att läsa / skriva data hit (rekommenderas!). På detta sättet får du automatiskt ett ställe att se en bra översikt, och detaljer om du vill, på alla dina aktiviteter.

Tips: I appen Hälsa (Health) finns även en inbyggd stegräknare, som räknar alla dina dagliga steg, trappor (höjdkoll) m.m. Men du måste först tillåta appen att samla data och visa den i appen, innan den börjar fungera som beskrivet här. Det görs enkelt inuti appen.

 

Apple Watch - Träning

Apple Watch – Träning

Aktivitetsappen – din nya fitness Coach?

En annan mycket bra app i Apple Watch är appen Aktivitet. Med bara tre enkla visuella ringar på din klocka ser du snabbt hur du ligger till för dagen med aktivitet som träning, rörelse (aktiv kaloriförbränning) och hur ofta du står upp. Du blir t.o.m. påmind om när du skall stå upp!

Sedan får du även möjlighet att sätta mål för de olika ringarna och även översikt på hur din vecka har gått och i samband med det även förslag på nya mål. Och varje dag peppas du att försöka sluta alla ringarna helt. Det hela sker med smart integration med den nya tekniken i klockan och väldigt snygg och enkel presentation av dessa ringar.

Mer info om just träning och Apple Watch hittar du här: Apples hemsida om Apple Watch & träning.

 

Apples brödrost!

Men och ångra sidan så kanske du skall ta mina tankar om Apple Watch med en nypa salt, då jag förmodligen skulle köpa en brödrost också om Apple bara sålde dom. Jag är en Apple nörd och stolt över det sedan 1989! 😉