Redan 2005 byggde vi en hemsida med funktionen ”Veckans lunch” meny åt Restaurang Anteps i Norrtälje. De kunde då själva uppdatera veckas luncher på deras hemsida (www.anteps.se).

Det blev snabbt mycket uppskattad av lunchgästerna och en succé som spred sig. Detta gjorde att de ökade antalet besökande gäster kraftigt i restaurangen.

Nu har vi tagit nästa steg i utvecklingen av restaurang-systemet och vi har precis gått online (2018-12-31) med det nya restaurangsystemet på Anteps hemsida. Det uppdaterar dynamsikt hela hemsidan inklusive kraftigt uppdaterade funktioner för Veckans lunch menyn samt effektiva verktyg för restaurangen att sköta hemsidan själva.

Anteps.se-Hemsida-Restaurang-system-front1_w650x650
Hemsidan Anteps.se förstasida – vill göra dig hungrig…

Självklart mobilanpassat!

Nya hemsidan och restaurangsystemet är extremt mobilanpassat. Detta då vi, efter att studerat Anteps webbtrafik i flera år, sett att över 62% av restaurangens besökare på hemsidan använder just mobilen. Verkar dessutom vara extra vanligt ibland lunchande hantverkare som är en lönsam målgrupp.

Därför togs beslutet 2018 att bygga en helt ny mobilanpassad och dynamiskt responsiv hemsida med en rad nya funktioner, speciellt anpassad för mobila besökare.

Administrera hemsidan via mobilen.

De kan dessutom sköta hela restaurangens hemsida, inklusive funktionen Veckans lunch, direkt från en smart mobil (iPhone etc) – oavsett var dom är. Självklart fungerar hemsidan även bra på vanliga datorer, paddor och andra enheter också.

De kan bl.a. sköta Veckans Lunch, A’la Carte / matmenyer, Specialerbjudanden, Drycker, Kundrecensioner och naturligtvis även deras blogg samt dess inlägg.

Smart automatiserad hantering av bilder

En av de stora problemen med restaurangsystem som dessa, är ofta att kunderna ej kan anpassa bilder för hemsidan i Photoshop etc eller ej har råd att låta en webbyrå / reklambyrå göra det åt dem. Därför laddar de ofta upp onödigt stora bilder till hemsidan och därför gör den betydligt långsammare. Detta påverkar också sökresultatet på Google negativt.

I detta nya systemet har vi löst det problemet. Kunden laddar numera upp bilder från t.ex. sin mobilkamera till hemsidan, där tar vi automatiskt hand bilden och beskär den samt komprimerar (trycker ihop) utan försämring i bildkvalitén. Ofta innebär det att bildens storlek krymper från t.ex. 4.000 Kb till runt 50 Kb, vilket gör hemsidan både snabb och att Google gillar den bättre och därför placerar hemsidan högre i sökresultaten än andra restauranger.

Nyfiken på projektet? Vill du ha något liknande? Läs mer…

Läs mer om vår Hemsida Restaurang här (cirka 10 min läsning). Kontakta oss gärna om du är intresserad av en liknande lösning för din restaurang, uteservering, café, matsal eller annan typ av servering. Vi hjälper vi dig att komma igång med en ny fräsch och mobilanpassad hemsida.

Tack vare Idéplanket webbyrå så har vi kraftigt ökat antalet besökande lunchgäster. Kan erbjuda våra kunder mer information direkt i mobilen och har betydligt underlättat vår administration av hemsidan. Vi är verkligen nöjda!

Ibrahim, Memet och DuygoAnteps Restaurang, Norrtälje. (Kund sedan 2005).