Idag kom det efterlängtade Apple Pay till Sverige som en ny riktigt säker betalningsmetod för fysiska butiker och på internet, efter att ha gjort stor succé redan i 20 andra länder.

ApplePay+NFC

Symbolerna som visar var Apple Pay fungerar.

 

Apple-Pay-Add-card-IMG_8693

Apple-Pay-Wallet-IMG_8694

Först förhoppning

Tänk, nu skall jag äntligen bara kunna swipa Apple Watchen i kassan när jag skall betala på Ica, Systembolaget och alla andra butiker och platser som jag besöker.

Slut på användandet av osäkra plastkortsbetalningar och ännu äldre kontantlösningar. Slippa dela med sig av ens geografiska platser ständigt och ekonomiska köpmönster till de stora handelsjättarna m.fl.

 

Sedan besvikelse

Att endast Nordea bankens och ST1 bensinstationers kort fungerar med Apple Pay i dagsläget känns väldigt begränsat och fattigt. Kanske är de andra Svenska bankerna väldig tröga och därför ej med, vilket är förvånande med tanke på att  Upptäckte detta när jag glatt försökte lägga till några kort för Apple Pay och min Apple Wallet för första gången idag. Inget av mina kort fungerade!

 

Apple-Pay-kortutgivare-IMG_8692Och till sist väntan (igen)…

Precis som med Apples HomeKit, Apple Watch 3 i LTE version med flera produkter och tjänster blir jag först väldigt glad över nyheten och de fantastiska möjligheterna de kommer erbjuda, men sedan väldigt trött på att alltid behöva vänta så länge.

Ibland tar det flera år innan man kan använda Apples nyheter ordentligt och ”på riktigt” här hemma i Sverige. Hoppas nu att även andra banker, kortutgivare och appar snabbt hänger på Apple Pay trenden, se nedan länk på Svenska för mer info om det.

Kanske är bästa lösningen för en gammal Apple nörd som mig är att flytta till USA? Då slipper jag iaf väntetiderna…

 

Mer info: