Hemsida

Hemsida

Vi har byggt hemsidor och nättjänster sedan 1994 och kan bygga en helt ny hemsida eller ändra en gammal åt er. Vi använder idag i första hand WordPress (CMS) och lämpliga tillägg till det, för att skapa det du vill ha. Men vi skräddarsyr även speciallösningar vid behov.

 

Vanliga saker vi hjälper våra kunder med när det gäller hemsidor är till exempel;

 

• KÖPA DOMÄN

En domän krävs för att kunna ha egen hemsida, e-post m.m. Vi hjälper dig med allt från idéer till domännamn, kontroll om domänen är ledig – till att vi tar hand om allt det tekniska vid domänregistrering. Dessutom hjälper vi dig att välja ett bra webbhotell som passar era behov.

Namn

För att komma igång med en egen hemsida behöver du först fundera ordentligt vad du behöver för domännamn. Ofta brukar det vara ett företags-, organisations- eller produktnamn. Men det kan också vara kopplat till någon tjänst du erbjuder eller ett helt nytt påhittat namn. Vi rådgör gärna vilket eller vilka domännamn som kan passa för er verksamhet.

Ledigt? Registrera!

Sedan måste man kontrollera om just det domännamnet är ledigt på internet. Om domänen är ledig köper man den direkt innan någon annan hinner före. Denna domän används sedan till er hemsida, dns, e-post, e-handel m.m.

Använd .SE i första hand. 

Vi rekommenderar alltid Svenska företag att i första hand registrera domännamn hos vår Svenska toppdomän .SE (exempel; www.namn.se). Detta dels för att Sverige har mycket gott anseende på internet generellt men också för att företag bör registreras i deras hemländers toppdomäner. Men självklart kan vi även hjälpa dig registrera din domän hos alla andra typer av toppdomäner som t.ex; .com, .org, .net etc.

Det är en del av den grundläggande strukturen på internet sedan internets begynnelse. Lika självklart som att länkar på internet skall kostnadsfritt leda dig vidare till det du är intresserad av.

Webbhotell

Därefter behöver man hyra en plats på ett webbhotell för domänen. Där skall domänen installeras och dns m.m. konfigureras så det fungerar korrekt på webbhotellet.

Temporär hemsida

När ovan är klart skapar vi en temporär hemsida som syns utåt för besökare medan vi bygger din nya hemsida. Detta kan vara allt från en enkelt sida med er logga och kontaktinfo, till en aktiv sida som samlar in e-postadresser som man kan e-posta när hemsidan är färdig. Först när detta är klart syns din domän och din temporära hemsida på internet.

E-post

När vi gått igenom era e-post behov, konfigurerar vi e-postservern efter era önskemål. Ibland vill man bara ha en info-adress för all e-post (info@namn.se) eller många e-postadresser till alla på företaget (anders@namn.se, karin@namn.se) eller uppdelat på avdelningar (order@namn.se, kundtjanst@namn.se). Men det allra vanligaste är en kombination av ovan e-postadresser.

Först efter det kommer er nya e-post igång så ni kan använda den på era datorer, smarta mobiler eller surfplattor samt via webbmail (d.v.s. e-post via en browser som t.ex. Safari, Chrome, Explorer m.fl.). Självklart hjälper vi er även med att konto-inställningar till era enheter, så ni kommer igång snabbt och smidigt med er nya e-post.

Ibland finns även behov av att flytta över e-post från gamla e-postkonton till nya, vi kan hjälpa er med det också.

Läs mer om detta på våra Webbyrå Tjänster och Webbhotell Webbpaket.

 

VI KAN HJÄLPA DIG!

Just nu bjuder vi på 30 minuters rådgivning.

Vi har byggt hemsidor och nättjänster på internet sedan 1994, vill du ha vår hjälp är det bara att kontakta oss nedan. Vi bjuder även på 20 minuters rådgivning till nya kunder. Välkommen!

• SKAPA NY HEMSIDA

Vi bygger nya hemsidor med senaste webb-tekniken och WordPress, åt både stora och små företag och organisationer. Vi älskar att skapa bra webbdesign, användargränssnitt (UI) och användarupplevelser (UX)!

Se på hemsidan som solen i ditt digitala Universum.

Allt kretsar kring den. Har du bara en bra och uppdaterad hemsida så kan du sedan bygga vidare på den med bra innehåll för både kunder och sökmotorerna, kopplingar till sociala tjänster som Facebook, Instagram, YouTube mfl. Kanske även E-handel, E-utbildning, stöd för flera språk m.m.

Det viktiga här att du skapar en hemsida som blir en central plats dit du alltid kan styra din marknadsföring och dit kunder går för att hitta allt om ert företag eller organisation, inklusive länkar till alla era sociala kanaler m.m.

Det är smart att ha allt på EN central plats som är lätt att kommunicera utåt till kunder och enkel för er att hålla uppdaterad.

 

Vi har byggt hemsidor sedan 1994!

Att välja rätt hemsida och webbhotell, handlar mycket om vad ni har för önskemål, budget och behov. Vi har djupa kunskaper och erfarenheter sedan 1994 och kan hjälpa Er hitta det som passar bäst för just er hemsida.

Vi har dels ett eget webbhotell, som är specialanpassat för WordPress och dels samarbetar vi med andra vanliga webbhotell som Loopia, One m.fl. Vårt fokus är alltid att hitta den bästa lösningen för er.

Läs mer om detta på våra Webbyrå TjänsterWebbhotell Webbpaket och Om Idéplanket.

VI KAN HJÄLPA DIG!

Just nu bjuder vi på 30 minuters rådgivning.

Vi har byggt hemsidor och nättjänster på internet sedan 1994, vill du ha vår hjälp är det bara att kontakta oss nedan. Vi bjuder även på 20 minuters rådgivning till nya kunder. Välkommen!

• ÄNDRA GAMMAL HEMSIDA

Vi ändrar och bygger om gamla hemsidor till nya moderna hemsidor med senaste webb-tekniken, åt företag och organisationer. Om du vill kan vi även testa och utvärdera din gamla hemsida samt komma med förbättringsförslag.

Uppdatera till WordPress?

Här spelar det ingen roll om det är en WordPress hemsida eller inte. Men vi brukar ofta rekommendera att göra om gamla hemsidor till WordPress hemsidor istället, då fördelarna är väldigt många. Läs mer om det på vår sida om WordPress här.

Teknik

Vid uppdatering till WordPress hemsida tar vi hand om allt det tekniska och kan även flytta över gammalt innehåll till nya hemsidan om ni vill det.

Läs mer om detta på sidan om WordPress, Hemsida Administratör och våra Webbpaket.

 

• UPPDATERA OCH UNDERHÅLLA EN HEMSIDA

Vi uppdaterar och underhåller hemsidor byggda i WordPress åt företag och organisationer.

Innehåll (content)

En hemsida är som ett levande dokument som ständigt behöver uppdateras för att vara aktuellt. Dels för att spegla er verksamhet som den är idag, med era nyheter och aktuella erbjudanden. Men dels också för att hålla hemsidan uppdaterad för sökmotorerna. En hemsida som ej uppdaterats på länge får också lägre placering i sökmotorernas sökresultat.

SEO anpassat innehåll (Search Engine Optimization)

Vi skapar sökmotorvänligt innehåll och struktur åt er hemsida för Google m.fl. sökmotorer. Utifrån ert underlag skapar vi innehåll löpande som ger bra sökresultat, som t.ex. intressanta inlägg, nyheter, produkter, tjänster, kampanjsidor, landningssidor m.m.

Läs mer om detta under Hemsida Sökmotor-optimering och Hemsida Redaktör.

Teknik

Teknikutvecklingen på webben går fort och uppdateras hela tiden. Detta gäller både WordPress kärna och dess olika tillägg (plugins & addOns). Detta är bra för att säkerheten hela tiden då förbättras på din hemsida.

Utöver detta så kommer WordPress utvecklare hela tiden på nya funktioner och anpassar sina tillägg efter senaste gällande WordPress versioner. Därför bör du alltid hålla hemsidan uppdaterad även ur ett rent tekniskt perspektiv också.

Läs mer om detta under Hemsida Administratör och Webbpaket Tilläggsfunktioner.

• TA ÖVER HEMSIDA

Vi återtar kontrollen på WordPress hemsidor när administratören försvinner, åt företag och organisationer.

Säkerställa hemsida

Ibland försvinner administratörer av hemsidor plötsligt eller helt utan förvarning. Man behöver då hjälp att återfå kontroll på hemsidan, inloggningar, tillhörande e-post, dns m.m. Detta sker ibland när företag t.ex. köps upp, något anställd slutar som haft ansvar för hemsidan, när delägare i företaget blir osams. Eller när ”den där duktiga grabben” som skötte allt plötsligt bara försvann…

Läs mer om detta under Hemsida Administratör.

Utbildning

Ofta behövs då även hjälp med att förstå hur hemsidan fungerar, hur hemsidans system och innehåll skall uppdateras, utbildning av ny personal som skall sköta hemsidan, säkerställa vem som äger domänen (som hemsidan, e-post m.m. är helt beroende av) m.m.

Läs mer om detta under Utbildningar.

• TA BORT HEMSIDA

Verksamheter förändras och ibland behöver man ta bort en hemsida.

Vi tar hand om allt, både det tekniska och det administrativa kontakterna med webbhotell m.fl. inblandade. Ibland vill man även ha kvar en temporär hemsida som kanske hänvisar vidare till annan hemsida eller liknande, då ordnar vi det också.

Läs mer om detta under Hemsida Administratör.

VI KAN HJÄLPA DIG!

Just nu bjuder vi på 20 minuters rådgivning.

Vi har byggt hemsidor och nättjänster på internet sedan 1994, vill du ha vår hjälp är det bara att kontakta oss nedan. Vi bjuder även på 20 minuters rådgivning till nya kunder. Välkommen!